Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden


Artikel 1: Definities

Opdrachtgever en opdrachtnemer.

In deze Algemene Voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: ‘Wij’, ‘Ons’, of ‘Onze’:

Opdrachtgever is de natuurlijke - of rechtspersoon met wie door opdrachtnemer een overeenkomst wordt gesloten of die van de diensten van opdrachtnemer gebruik maakt.
Opdrachtnemer is Jobit.nl B.V. die haar diensten via een aantal voor ieder toegankelijke sites aanbiedt.
Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever, die wordt gekenmerkt door een inspanningsverplichting van onze zijde en tenzij uitdrukkelijk overeengekomen, geen resultaatsverplichting omvat.

Artikel 2: Algemeen
Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en de uitvoering daarvan worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk schriftelijk met opdrachtnemer overeengekomen te worden.
De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten die met opdrachtnemer worden gesloten, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken.
De toepasselijkheid van eventuele inkoop-¬ of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
Indien een of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing.
Opdrachtnemer kan voorwaarden stellen indien communicatie tussen partijen of het verrichten van rechtshandelingen per e-mail plaatsvindt.


Artikel 3: Akkoord gaan met offertes of aanbiedingen


3.1 Acceptatie van offertes of aanbiedingen
Door het plaatsen van een bestelling of het accepteren van een offerte of aanbieding van opdrachtnemer verklaart de opdrachtgever akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van opdrachtnemer. Het accepteren van een offerte of aanbieding houdt tevens in dat de opdrachtgever akkoord gaat met de prijs, leveringsvoorwaarden en eventuele andere specifieke voorwaarden die in de offerte of aanbieding zijn opgenomen.

3.2 Geldigheid van offertes en aanbiedingen

Offertes zijn vrijblijvend en zijn geldig gedurende 30 kalenderdagen, tenzij dit anders is aangegeven. Opdrachtnemer is slechts aan de offertes gebonden indien de aanvaarding hiervan door de opdrachtgever schriftelijk binnen 30 kalenderdagen wordt bevestigd, of bij een mondelinge opdracht, die door opdrachtnemer schriftelijk wordt bevestigd middels een opdrachtbevestiging, zijnde de factuur.
De prijzen in de genoemde aanbiedingen en offertes zijn exclusief de van toepassing zijnde BTW.
Indien een natuurlijke persoon namens of voor rekening van opdrachtgever een overeenkomst sluit, verklaart hij daartoe bevoegd te zijn. 
Een samengestelde prijsopgave verplicht opdrachtnemer niet tot het verrichten van een gedeelte van de aanbieding tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
Prijzen en informatie zoals toegestuurd aan opdrachtgever zijn niet bedoeld voor derden buiten de betreffende organisatie.
Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

3.3 Wijzigingen in offertes
Eventuele wijzigingen of aanvullingen op de offerte of aanbieding zijn slechts geldig indien deze schriftelijk door opdrachtnemer zijn bevestigd. Mondelinge toezeggingen of afspraken zijn niet bindend, tenzij deze schriftelijk zijn bevestigd door opdrachtnemer.

3.4 Annulering van offertes
Indien de opdrachtgever een geaccepteerde offerte of aanbieding wenst te annuleren, dient dit schriftelijk te geschieden. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om eventuele kosten die reeds zijn gemaakt in verband met de offerte of aanbieding in rekening te brengen bij de opdrachtgever.

Artikel 4: Prijsbepaling 
Voor de prijs werken we met pakketten op basis van afnamehoeveelheden
en prijzen per sector/branche. Bij het verhogen of verlagen van de afnamehoeveelheden kan
de prijs veranderen. Details over de aangeboden pakketten, prijzen en staffels vind je terug in het portal. We indexeren jaarlijks de prijzen en houden hierbij
rekening met het Consumentenprijsindexcijfer (CPI) van het afgelopen jaar, de jaarmutatie van juli van het huidige jaar. Als we via CPI indexeren dan melden we dat, inclusief
percentage, voor 1 november.
De indexering gaat in vanaf de eerste factuur in het volgende kalenderjaar. De indexeringsinformatie wordt ook vermeld bij de prijs informatie in het portal.
Opdrachtnemer is wettelijk verplicht om belastingen/heffingen te berekenen op basis van de in het geleverde land aanwezige regelgeving. Deze bijkomende kosten zijn altijd voor rekening van de opdrachtgever.

Artikel 5: Fair use
Opdrachtnemer hanteerd een ‘fair use’ principe op het gebruik en de inzet van onze diensten. Als je in strijd
met dit principe handelt, nemen we contact op. In overleg zoeken we dan naar een oplossing. Als dat niet lukt, kunnen we het gebruik van onze diensten stoppen.

Artikel 6: Afhandeling van de opdracht
De opdrachtgever is gehouden ons tijdig alle informatie en bescheiden te verschaffen, nodig voor de correcte uitvoering van de overeenkomst.
Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan ons zijn verstrekt, hebben wij het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven bij de opdrachtgever in rekening te brengen.
Wij zullen ons naar beste kunnen inspannen de overeenkomst met zorg uit te voeren volgens de met opdrachtgever schriftelijk vastgelegde afspraken en procedures. Al onze prestaties worden uitgevoerd op basis van een inspanningsverbintenis, tenzij en voor zover wij in de schriftelijke overeenkomst uitdrukkelijk een resultaat hebben toegezegd en het betreffende resultaat tevens met voldoende bepaaldheid is omschreven.
Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd kunnen wij de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren opschorten tot dat de opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.
Wij zijn bevoegd om indien wij dit noodzakelijk dan wel wenselijk achten voor een juiste uitvoering van de overeenkomst derden in te schakelen. Bij het inschakelen van derden zullen wij de nodige zorgvuldigheid in acht nemen.

Artikel 7: Duur van de overeenkomst
De overeenkomst tussen opdrachtnemer en een opdrachtgever wordt aangegaan voor de overeengekomen tijd; deze wordt bevestigd door een opdrachtformulier of een vermelding op de factuur.

7.1 Beëindiging door opdrachtgever
Het stopzetten van de overeenkomst kan per maand. Houd er rekening mee dat je dit drie werkdagen voor de nieuwe factuurperiode meldt. Na beëindiging van de overeenkomst heb je geen toegang meer tot de
diensten en bijbehorende data, tenzij anders overeengekomen. Alle online uitstaande vacatures gaan per omgaande offline.

7.2 Beëindiging door opdrachtnemer
Onze opzegtermijn is 1 maand. Opdrachtnemer kan de overeenkomst per direct beëindigen als je afspraken niet nakomt en opdrachtnemer je daarvoor in gebreke heeft gesteld. Dit geldt
ook als je surseance van betaling of een faillissement hebt aangevraagd.

Artikel 8: Inhoud teksten van de vacatures
De vacatures die op de site worden gepubliceerd kunnen door middel van aangeleverde XML bestanden op onze website worden geplaatst. Ondanks de hoge zorg die opdrachtnemer besteedt aan correcte overname, zijn fouten door storingen in dit proces niet uitgesloten. Om deze reden kunnen er, naast inhoudelijke onjuistheden, tevens onjuistheden voorkomen bij de selectie van vacature, zowel online als via de vacatureservice. In de advertentie geïnteresseerde personen kunnen dan ook geen rechten ontlenen aan de gepresenteerde teksten. Bij twijfel over de juistheid van de gegevens of bij constatering van onjuistheden raadt opdrachtnemer dan ook aan om contact met opdrachtnemer op te nemen. Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk voor de schade die direct of indirect ontstaat door gebruik van de informatie die aan de site wordt ontleend.
De op de site gepubliceerde vacature- en bedrijfsgegevens zijn eigendom van opdrachtnemer van opdrachtgever. Het is daarom niet toegestaan deze gegevens zonder toestemming geheel of ten dele over te nemen of op een andere wijze te publiceren.

Artikel 9: Gegevens van bedrijven en cv's
Contact met bedrijven en werkgevers wier contactinformatie op de site staat, is uitsluitend bedoeld voor gebruikers, met het doel te reageren op de vacatures en zich te presenteren als kandidaat.
Communicatie met - of acquisitie bij deze bedrijven naast dit voornoemde doel is niet toegestaan. Voor overige informatie met betrekking tot de advertentiemogelijkheden verwijst opdrachtnemer u naar opdrachtnemer.
Contactopname met werkzoekenden is uitsluitend toegestaan aan gebruikers met een geldig inlogcode.

Artikel 10: Weigering van advertenties
Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd om zonder opgave van redenen advertentieopdrachten te weigeren, te annuleren of de uitvoering daarvan op te schorten, zonder dat dit op enigerlei wijze kan leiden tot schadeverplichtingen. Deze bevoegdheid van de gebruiker geldt eveneens voor advertentiecontracten waaraan reeds gedeeltelijk uitvoering is gegeven.
Reclame-uitingen moeten voldoen aan de eisen die de Nederlandse Reclame Code Commissie stelt en de Nederlandse wetgeving. Bovendien behoudt gebruiker zich het recht voor om tekst en vorm van alle advertenties, die voor plaatsing op de site worden aangeboden, in alle redelijkheid te wijzigen.

 

Artikel 11: Proefperiode

11.1 Proefperiode
Voor bepaalde softwareproducten of -diensten biedt opdrachtnemer een proefperiode aan, waarin de opdrachtgever de mogelijkheid heeft om de software vrijblijvend te testen. De duur van de proefperiode en de voorwaarden voor het gebruik van de software tijdens deze periode worden door opdrachtnemer vastgesteld en gecommuniceerd aan de opdrachtgever.

11.2 Gebruik van de software tijdens de proefperiode
Tijdens de proefperiode heeft de opdrachtgever het recht om de software te gebruiken conform de voorwaarden die door opdrachtnemer zijn vastgesteld. De opdrachtgever dient zich te houden aan de gebruiksvoorwaarden en eventuele beperkingen die tijdens de proefperiode van toepassing zijn.

11.3 Verplichtingen van de opdrachtgever
Gedurende de proefperiode is de opdrachtgever verantwoordelijk voor het adequaat gebruik van de software en het naleven van de voorwaarden die door opdrachtnemer zijn gesteld. De opdrachtgever zal de software niet gebruiken voor commerciële doeleinden, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen met opdrachtnemer.

11.4 Beëindiging van de proefperiode
Aan het einde van de proefperiode zal opdrachtnemer de opdrachtgever informeren over de mogelijkheden tot voortzetting van het gebruik van de software. Indien de opdrachtgever besluit om geen gebruik te maken van de betaalde versie van de software, dient de opdrachtgever de software te stoppen met het gebruik ervan.

11.5 Aansprakelijkheid
Tijdens de proefperiode is opdrachtnemer niet aansprakelijk voor enige schade die de opdrachtgever mocht lijden als gevolg van het gebruik van de software. De opdrachtgever gebruikt de software tijdens de proefperiode op eigen risico.

11.6 Evaluatie en feedback
Gedurende de proefperiode moedigt opdrachtnemer de opdrachtgever aan om feedback te geven over de software, inclusief eventuele problemen, suggesties voor verbetering en algemene ervaringen. Deze feedback kan door opdrachtnemer worden gebruikt om de software verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Artikel 12: Betaling
Betaling dient te geschieden binnen 14 kalenderdagen na factuurdatum. Bezwaren tegen de hoogte van de declaraties schorten de betalingsverplichting niet op.
Wanneer de opdrachtgever zijn factuur niet binnen de overeengekomen 14 kalenderdagen voldoet, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Dan is de opdrachtgever een rente verschuldigd van 1% per maand. Als de wettelijke rente hoger is, dan geldt de wettelijke rente. De rente over het verschuldigd bedrag wordt berekend, vanaf het moment, dat opdrachtgever in verzuim is, tot het moment van voldoening van het volledige bedrag.
Bij opdrachten met een langere looptijd, worden de verschuldigde kosten éénmalig vooraf in rekening gebracht.
Onmiddellijk opeisbaar zijn de vorderingen ingeval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de opdrachtgever.
Besluit de opdrachtgever om een geplaatste vacature (eerder) in te trekken dan bij afloop binnen de gestelde termijn of een opdracht geheel te annuleren, zal geen restitutie plaatsvinden.

Artikel 13: Incassokosten
Is opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van opdrachtgever. Indien opdrachtgever in gebreke blijft in de tijdige voldoening van een geldsom, dan verbeurt hij een dadelijk opeisbare boete van 10% over het nog verschuldigde bedrag. Dit met een minimum van € 45,00.
Indien opdrachtnemer hogere kosten heeft gemaakt, welke redelijkerwijs noodzakelijk waren, komen ook deze voor vergoeding in aanmerking.
Gemaakte redelijke gerechtelijke- en executiekosten komen eveneens voor rekening van opdrachtgever.
Over de gemaakte incassokosten is de opdrachtgever rente verschuldigd.

Artikel 14: Aansprakelijkheid
Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor zover door de (Nederlandse) Wet bepaald.
Indien er sprake is van overmacht waar opdrachtnemer geen invloed op heeft, is opdrachtnemer niet aansprakelijk voor het niet of niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties of vacatures
De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is in alle gevallen beperkt tot hoogstens de opdrachtwaarde van dat gedeelte van de overeenkomst.
De aansprakelijkheid van opdrachtnemer voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van afnemers van opdrachtgever, schade verband houdende met het gebruik van door opdrachtgever aan opdrachtnemer voorgeschreven zaken, materialen of programmatuur van derden en schade verband houdende met de inschakeling van door opdrachtgever aan opdrachtnemer voorgeschreven toeleveranciers, is uitgesloten. Opdrachtnemer is uitgesloten van aansprakelijkheid wegens verminking, vernietiging of verlies van gegevens of documenten.
Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor schade die is ontstaan of veroorzaakt door het gebruik of de ongeschiktheid daartoe van het geleverde anders dan voor het doel waarvoor de opdrachtgever het heeft aangeschaft en waarvoor het geleverde is bedoeld.
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor nadeel ten gevolge van wijzigingen in de wetgeving.

Artikel 15: Overmacht
Onder overmacht wordt verstaan: elke van partijen onafhankelijke c.q. onvoorzienbare omstandigheid waardoor nakoming van de overeenkomst redelijkerwijs door de andere partij niet meer tijdig kan worden verlangd, werkstakingen in ons bedrijf en oponthoud van het transport door weer en verkeer daaronder begrepen.
De partij die meent in overmacht te (komen te) verkeren, dient de andere partij daarvan onmiddellijk in kennis te stellen.
Indien de overmacht naar ons oordeel van tijdelijke aard is of zal zijn, hebben wij het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten totdat de omstandigheid die de overmacht oplevert, zich niet meer voordoet.
Is naar ons oordeel de overmachtssituatie van blijvende aard, dan kunnen partijen een regeling treffen over de ontbinding van de overeenkomst en de daaraan verbonden gevolgen. Partijen hebben in dat geval geen recht op vergoeding van de geleden of te lijden schade, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
Wij hebben ook het recht ons op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat wij onze verbintenis hadden moeten nakomen.
In geval van overmacht zijn wij gerechtigd betaling te vorderen van hetgeen reeds ingevolge de overeenkomst is gepresteerd.

Artikel 16: Eigendomsrechten
Ieder gebruik van het opgeleverde werk dat niet is overeengekomen, zal worden beschouwd als een inbreuk op ons auteursrecht.
Alle rechten van intellectuele eigendom op de krachtens de overeenkomst of aanbieding ontwikkelde of ter beschikking gestelde resultaten, waaronder cd’s, dvd’s, foto’s, video’s, adviezen, tekeningen, schetsen, bestekken, ontwerpen, begroting, ramingen, rapporten, berekeningen, verslagen, contracten en andere bescheiden, alsmede maquettes, modellen, programmatuur, websites enz., evenals voorbereidend materiaal daarvan, berusten uitsluitend bij ons en blijven bij ons berusten, ook indien de opdrachtgever of een derde, zonder dat sprake is van een schriftelijke overdracht van de auteursrechten, het werk als van hem afkomstig openbaar maakt als omschreven in artikel 8 Auteurswet.
Overdracht van intellectuele eigendomsrechten kan door ons slechts bij akte geschieden.
Wij hebben, met uitsluiting van ieder ander, het recht van verwezen-lijking, openbaarmaking en verveelvoudiging.
Partijen komen overeen dat zij zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ander geen gebruik zullen maken van elkaars naam, handelsmerken, dienstmerken, logo’s, handelsnamen en/of ‘branding’, met dien verstande dat wij de naam van opdrachtgever en de uitvoering van onze werkzaamheden voor deze wel mogen gebruiken in marketing- en publicitair materiaal, om daarmee onze ervaring aan te geven, tenzij opdrachtgever zelf (nog) niet overgegaan is tot openbaarmaking, alsmede voor interne doeleinden.
Opdrachtgever vrijwaart ons voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door opdrachtgever verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.
Het intellectuele eigendomsrecht van de software ligt en blijft bij opdrachtnemer. Als een derde anders beweert, zal opdrachtnemer je vrijwaren. Voorwaarde is wel dat je opdrachtnemer hierover zo spoedig
mogelijk informeert, meewerkt aan het onderzoek en opdrachtnemer de zaak laat afhandelen. Als de
rechter vaststelt dat het intellectuele eigendom inderdaad bij een derde ligt, zorgt opdrachtnemer
dat je onze diensten kunt blijven gebruiken of we bieden gelijkwaardige diensten aan.

Artikel 17: Vrijwaringen
De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de opdrachtgever verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.
Indien opdrachtgever aan opdrachtnemer informatiedragers, elektronische bestanden of software etc. verstrekt, garandeert deze dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten.
De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer volledig voor alle mogelijke claims van de opdrachtgever en derden op enige wijze voortvloeiende uit en/of verband houdende met het gebruik van de opdrachtgever van deze site.

Artikel 18: Reclamaties
Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen door de opdrachtgever binnen 3 kalenderdagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 5 kalenderdagen na plaatsing van de vacature(s) schriftelijk te worden gemeld aan opdrachtnemer. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat opdrachtnemer in staat is adequaat te reageren.
Indien een klacht gegrond is, zal opdrachtnemer de werkzaamheden alsnog verrichten zoals overeengekomen, tenzij dit inmiddels voor de opdrachtgever aantoonbaar zinloos is geworden. Dit laatste dient door de opdrachtgever schriftelijk kenbaar te worden gemaakt.
Indien het alsnog verrichten van de overeengekomen werkzaamheden niet meer mogelijk of zinvol is, zal gebruiker slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 14.


Artikel 19: Geheimhouding en privacy
Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. De partij die vertrouwelijke informatie ontvangt, zal deze slechts gebruiken voor het doel waarvoor deze verstrekt zijn. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door een partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
Indien opdrachtnemer, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, gehouden zijn vertrouwelijke informatie aan door de Wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken dan zijn wij niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de opdrachtgever niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.
Geheimhouding geldt niet voor zover wettelijke of beroepsregelen, waar onder begrepen maar niet beperkt tot de meldingsplicht voortvloeiend uit de Wet ter voorkoming Witwassen en Financieren van Terrorisme en andere Nationale of internationale regelgeving met vergelijkbare strekking, ons een informatieplicht opleggen of voor zover opdrachtgever ons van de geheimhoudingsplicht heeft ontheven.
Dit artikel is niet van toepassing op vertrouwelijk collegiaal overleg binnen onze organisatie of met door ons in te schakelen derden, doch alsdan onder oplegging van dezelfde geheim-houdingsverplichtingen, indien wij dit noodzakelijk achten voor een zorgvuldige uitvoering van de overeenkomst of ter zorgvuldige voldoening aan wettelijk of beroepsverplichtingen.
De opdrachtgever vrijwaart ons voor aanspraken van personen van wie persoonsgegevens zijn geregistreerd of worden verwerkt in het kader van een persoonsregistratie door de opdrachtgever wordt gehouden of waarvoor de opdrachtgever uit hoofde van de Wet anderszins verantwoordelijk is, tenzij de opdrachtgever bewijst dat de feiten die aan de aanspraak ten grondslag liggen uitsluitend aan ons toerekenbaar zijn.

Artikel 20: Wijziging, uitleg en vindplaats van de voorwaarden
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel te Arnhem.
Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van deze algemene voorwaarden, is de Nederlandse tekst daarvan steeds bepalend.
Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie van de algemene voorwaarden c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst. Opdrachtnemer is bevoegd wijzigingen aan te brengen in deze voorwaarden, waarna de gewijzigde algemene voorwaarden alsdan van toepassing zijn.

Artikel 21: Toepasselijk recht en bevoegde rechter
Op al onze aanbiedingen, overeenkomsten en de uitvoering daarvan is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Alle geschillen, waaronder begrepen die welke slechts door één partij als zodanig beschouwd worden, voortvloeiend uit of verband houdende met de overeenkomst waarop deze voorwaarden van toepassing zijn of de betreffende voorwaarden zelf en hun uitleg of uitvoering, zowel van feitelijke als juridische aard, zullen worden beslecht door de bevoegde burgerlijke rechter binnen wiens ambtsgebied onze vestigingsplaats is gelegen, tenzij dwingend-rechtelijke bepalingen een andere rechter aanwijzen.
Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen om een geschil in onderling overleg te beslechten.
Wij zijn niettemin gerechtigd het geschil door arbitrage te laten beslechten, in welk geval wij de opdrachtgever daarvan schriftelijk in kennis zullen stellen. De kosten komen alsdan ten laste van partijen zodanig als scheidslieden zullen bepalen.

Probeer Multiposter de eerste 30 dagen gratis!

Start Vandaag

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Contact

WhatsApp